Wij investeren in jouw ontwikkeling

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een professioneel leerbedrijf met diverse medische en verpleegkundige opleidingen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor overige beroepsopleidingen in een breed scala van zorg, naar facilitair tot techniek en ICT. Vanuit het leerhuis en verschillende afdelingen wordt optimale ondersteuning en ontwikkeling geboden. Wij werken nauw samen met diverse onderwijsinstellingen in de regio.

Opleidingen

Als opleidingsziekenhuis leiden wij tal van artsen, verpleegkundigen, paramedici en tal van andere beroepsfuncties op. Ook jij krijgt de kans om je telkens weer te ontwikkelen; Voor jezelf en het ziekenhuis. Lees meer over onze opleidingen en stages.

Medische opleidingen

 1. AIOS
 2. ANIOS
 3. Co-assistent
 4. Physician Assistant

AIOS

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken ongeveer 75 arts assistenten, waarvan gemiddeld een derde in opleiding is tot medisch specialist (AIOS). In ons ziekenhuis is er voor een AIOS een breed palet aan leer- en ervaringsmogelijkheden. Hierbij is de individuele ontwikkeling van talent van de AIOS leidend. Kernwaarden in de begeleiding zijn: veiligheid, laagdrempeligheid en wederzijds respect.

Specialismen

Specialisme OOR Vooropleiding mogelijk
Interne geneeskunde Utrecht Geriatrie, Cardiologie en Longgeneeskunde
Heelkunde Nijmegen Orthopedie, Urologie en Plastische chirurgie
Gynaecologie Nijmegen Differentiatiestages mogelijk
Kindergeneeskunde Utrecht Differentiatiestages mogelijk
KNO Utrecht Differentiatiestages mogelijk
Anesthesiologie Utrecht

Introductie- en onderwijsprogramma

Arts-assistenten en medisch specialisten participeren in een gezamenlijk tweedaags introductieprogramma, waarin aandacht is voor de cultuur en de logistiek maar ook specifieke kennisoverdracht en training. De vakgroepen met opleiding bieden een dagelijks/wekelijks onderwijsprogramma.

Aanmelden

Ben je aangenomen voor een medische vervolgopleiding en zoek je voor je (voor-)opleiding een prettige en veilige leer- en werkomgeving? Neem dan contact met ons op.ANIOS

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken ongeveer 75 arts-assistenten. Gemiddeld tweederde daarvan is ANIOS. In ons ziekenhuis is er voor een ANIOS een breed palet aan leer- en ervaringsmogelijkheden. Hierbij is de individuele ontwikkeling van talent van de ANIOS leidend. Kernwaarden in de begeleiding zijn veiligheid, laagdrempeligheid en wederzijds respect.

Introductiedagen

Arts-assistenten en medisch specialisten hebben een gezamenlijk tweedaags introductieprogramma, waarin aandacht is voor de cultuur, logistiek maar ook specifieke kennisoverdracht en training.

Onderwijs en begeleiding

De vakgroepen met opleiding bieden aan zowel AIOS als ANIOS hetzelfde opleidings- en begeleidingsklimaat. Dit houdt in dat je deelneemt aaan het onderwijsprogramma van de vakgroep en het discipline overstijgend onderwijs (DOO). Ook als ANIOS krijg je een mentor uit de vakgroep toegewezen voor meer persoonlijke begeleiding.


ANIOS worden in ons ziekenhuis?

Als er openstaande vacatures zijn voor een ANIOS vind je deze op onze vacaturepagina.

Co-assistent

Binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn er mogelijkheden om co-schappen te lopen. De plaatsing van co-assistenten wordt geregeld in overleg met de universiteiten waar wij een affiliatiecontract mee hebben. Dit zijn de Universiteit van Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Keuzecoschappen

Voor studenten van deze beide geneeskunde faculteiten bieden we ook een aantal keuzecoschappen aan. Deze zijn mogelijk op de volgende afdelingen:

 • Chirurgie- trauma
 • Chirurgie- algemeen
 • SEH (met name snijdende specialismen)
 • Intensive Care (ook incidenteel mogelijkheden voor een wetenschappelijke keuzestage)
 • EHH/cardiologie
 • Interne geneeskunde/beschouwende specialismen waaronder de afdelingen algemene interne- en longgeneeskunde, geriatrie en MDL.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor keuzecoschappen? Neem dan contact met ons op.

Physician Assistant

Door het verlenen van stageplaatsen willen we Physician Assistant studenten een kans geven om het vak in de praktijk te leren. Het elkaar leren kennen zien we tegelijkertijd als kans voor versterking in de samenwerking met onze regiopartners.

Aanmelden

Heb je interesse in een stage als Physician Assistant in ons ziekenhuis? Meld je dan aan via onderstaande button. Vanwege de vele aanvragen kunnen we helaas niet aan elk verzoek voldoen.


Verpleegkundige opleidingen

 1. Verpleegkundige (HBO duaal)
 2. Verpleegkundige (MBO BBL)
 3. Verpleegkundige stages

Verpleegkundige (HBO duaal)

In deze opleiding maak je de overstap van voltijd/deeltijd naar duaal of je bent MBO verpleegkundige en je wil je scholen tot HBO verpleegkundige.

Opleidingsinstituut

Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Wat ga je doen?

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt verzorgd door CHE. De hoofdonderwerpen zijn pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg en verpleegtechnische handelingen. Kijk voor meer informatie op de website van CHE.

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende je opleiding werk je op verschillende afdelingen en leer je verpleegkundige taken in de praktijk. Ook leer je verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Ook mentale zorg is belangrijk: je leert tijd te nemen voor een patiënt, een luisterend oor te bieden en ze het gevoel te geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen.

Start en duur

De opleiding start 2 keer per jaar: in februari en september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures. De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding/-traject en zal 2 tot 3 jaar duren.

Toelatingseisen voor overstap van voltijd naar duaal

 • De eerste twee jaar HBO-V met voldoende studieresultaten afgesloten en de propedeuse gehaald.
 • Bij indiensttreding moet je minimaal 18 jaar zijn.

Toelatingseisen voor MBO naar HBO

 • Een MBO verpleegkundig diploma.

Studiebelasting

10-20 uur zelfstudie per week.

Erkenning

Na het behalen van je diploma ben je BIG geregistreerd.

Contract en salaris

Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de CAO Ziekenhuizen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren

Medio januari/februari en oktober/november kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacatures vind je op onze vacaturepagina.Als er geen vacature op de website staat, is er helaas geen mogelijkheid om te solliciteren.

Verpleegkundige (MBO BBL)

In deze opleiding maak je de overstap van BOL naar BBL of je bent Verzorgende IG (VIG) en je wil je scholen tot MBO verpleegkundige.

Opleidingsinstituut

ROC A12/Dulon college.

Wat ga je doen?

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt verzorgd door het Dulon college. De hoofdonderwerpen zijn pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg en verpleegtechnische handelingen. Kijk voor meer informatie op de website van het Dulon college.

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende je opleiding werk je op verschillende afdelingen en leer je verpleegkundige taken in de praktijk. Ook leer je verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Ook mentale zorg is belangrijk: je leert tijd te nemen voor een patiënt, een luisterend oor te bieden en ze het gevoel te geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen.

Start en duur

De opleiding start 2 keer per jaar: in februari en september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures. De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding/ -traject en zal 2 tot 2,5 jaar duren.

Toelatingseisen voor overstap van BOL naar BBL

De eerste twee jaar MBO-V met voldoende studieresultaten afgesloten. Bij indiensttreding moet je minimaal 18 jaar zijn.

Toelatingseisen voor VIG

Een VIG diploma.

Studiebelasting

10-20 uur zelfstudie per week.

Erkenning

Na het behalen van je diploma ben je BIG geregistreerd.

Contract en salaris

Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de CAO Ziekenhuizen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren

Medio januari/februari en oktober/november kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacatures vind je op onze vacaturepagina. Als er geen vacature op de website staat, is er helaas geen mogelijkheid om te solliciteren.


Verpleegkundige stages

Verpleegkundige stages MBO en HBO

Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt samen met de Christelijke Hogeschool (CHE) en het ROC A12/Dulon voor de verpleegkundige stages. Al onze beschikbare stageplaatsen bieden we centraal aan deze scholen aan. Een apart verzoek voor een verpleegkundige stage nemen we niet in behandeling.

Verzorgende IG (VIG) stages

We bieden geen stages aan voor de VIG opleiding.

Beroepsopleidingen

 1. Beroepsopleidingen
 2. Stagiair(e) HR

Beroepsopleidingen

Wij hebben ook opleidingen voor o.a. anesthesiemedewerker, apothekersassistent en operatieassistent. Meer informatie hierover kun je binnenkort op deze plek terugvinden. Wil je in de tussentijd alvast wat meer weten? Neem dan contact met ons op.

Stagiair(e) HR

Hier loop je stage

Je maakt onderdeel uit van het team personeel en organisatie (P&O) binnen ons ziekenhuis. Ook het leerhuis (opleiding en ontwikkeling), recruitment, arbo, verzuim; re-integratie en personeelsadvies maken hier deel van uit. In totaal bestaat het P&O team uit circa 40 professionals. Je loopt stage bij het onderdeel personeel en salarisadministratie (PSA), dat richt zich op adequate personeels- en salarisadministratie met een tijdige en juiste uitbetaling van salarissen en tijdige verstrekking van brieven, arbeidsovereenkomsten en subsidiewerkzaamheden. De afdeling heeft tevens een ‘vooruitgeschoven’ post: het servicebureau, waar medewerkers van het ziekenhuis terecht kunnen met vragen over de cao, arbeidsvoorwaarden etc. Het applicatiebeheer voor het personeelsinformatiesysteem en roostersysteem is eveneens belegd bij de afdeling PSA.

Wie zoeken wij

 • een 2e of 3e jaar mbo en/of hbo-student HRM die per direct, of vanaf september 2019 tot en met januari 2020 beschikbaar is voor een stage
 • iemand die beschikbaar is voor minimaal 3 dagen per week, gedurende 20 weken
 • een leergieringe en kritische stagiair(e)
 • iemand met een hands-on mentaliteit
 • een stagiair(e) die initiatief kunt en durft te nemen
 • je beheerst over goede Nederlandse schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden

Wat bieden wij

Een uitdagende stageplaats met verschillende werkzaamheden. Jij als toekomstige HR-professional zal jouw HRM-kennis en ervaring in de praktijk gaan brengen op onze afdeling personeels- en salarisadministratie. Uiteraard ontvang je goede begeleiding en naast het meewerken is er ruimte om een interessant onderzoek uit te voeren.

Direct reageren

Is deze stageplaats iets voor jou? Stuur dan je sollicitatie in via onderstaand contactformulier. Binnen 7 werkdagen laat wij je weten of we jou uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Mocht je meer informatie over de stageplaats willen dan kun je contact opnemen met Gerard Hooijer, waarnemend hoofd Personeels en salarisadministratie a.i. (0318) 89 13 34.

alert

Schrijf je in voor jobalerts!

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied bij Ziekenhuis Gelderse Vallei? Schrijf je dan in voor onze jobalert. Als er een nieuwe vacature is in jouw gekozen vakgebied, ontvang je een e-mail van ons en kun je direct solliciteren.

Ik wilde op een afdeling werken waar ik veilig kan leren en helemaal mezelf kan zijn.

Rachel Heusinkveld
verpleegkundige neonatologie

Stages

Door het verlenen van stageplaatsen willen we studenten een kans geven om het vak in de praktijk te leren. Tegelijk helpen de stagiaires ons aan nieuwe kennis en inzichten. Daarom biedt Ziekenhuis Gelderse Vallei het hele jaar door diverse stageplaatsen aan. Heb je interesse in een stage in ons ziekenhuis? Kijk dan bij onze vacatures of er een stageplaats op jouw vakgebied beschikbaar is. 

Naar de vacaturepagina

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze opleidingen of stages?