8 vragen aan Ton Knevel, manager Zorg en Bedrijfsvoering

1. Waarom Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Ooit was ik eigenaar van een fysiotherapeutisch centrum. Hier besteedden we naast beweging ook aandacht aan een goed dieet. Toen ik na een kort uitstapje in de huisartsenzorg een vacature tegenkwam voor hoofd fysiotherapie bij hét ziekenhuis voor voeding en bewegen, ging het bij mij weer borrelen. Het verbinden van voeding, sport en bewegen aan gezondheidsdoelstellingen is mijn drijfveer en dat komt mooi samen in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

2. Wat houdt je functie precies in?

Ik ben samen met een medisch leider binnen het ziekenhuis verantwoordelijk voor het thema 'Bewegen en Sport'. Wij zorgen ervoor dat alles goed draait op onze afdelingen en dat mensen op een prettige manier kunnen werken.

3. Voeding, sport en bewegen zijn dus een belangrijk onderdeel van je werk?

Onder ons thema vallen fysiotherapie, diëtetiek en (top)sportgeneeskunde: afdelingen die draaien om voeding, sport en bewegen. Het voor mij dagelijkse kost om hierover na te denken en deze speerpunten terug te laten komen in het handelen van het ziekenhuis.

4. Waar ben je het meest trots op?

Dat ik samen met mijn team een belangrijke bijdrage lever aan de gezondheidszorg in de regio. Ik kom elke dag mijn bed uit voor tevreden medewerkers en patiënten. We zijn op dit moment ook hard bezig de zorg voor patiënten uit de (top)sport nog professioneler te maken. Hierin zijn we een van de meest vooruitstrevende afdelingen in de regio.

5. Wat wil je nog bereiken in je werk?

Een nog betere inbedding van voeding, sport en bewegen in onze dagelijkse zorg. Zowel voor, tijdens als na de ziekenhuisopname.

6. Hoe is de balans tussen werk en privé?

Ondanks de hectische baan heb ik het gevoel dat door mijn gezonde leefstijl de balans goed is. Wanneer het mis dreigt te gaan, zoek ik tijd om te sporten en ontspannen. Ik ben fanatiek wielrenner en knap enorm op van sporten in de buitenlucht.

7. Hoe is het contact met collega's?

Het contact is goed en er is waardering voor elkaars expertise. Daarnaast hebben we veel plezier samen. Werk is alleen leuk als je ook plezier hebt met collega’s en voldoende waardering voelt van de mensen direct op je heen.

8.Hoe zorg jij voor een goede sfeer in je team?

We zitten in een uitdagende tijd waarin we veel van onszelf vragen en dit is soms lastig. Mijn doel is om duidelijk te zijn op werkinhoud en zacht op de mens. Elkaar aanspreken op elkaars verantwoordelijkheden vind ik hierbij heel belangrijk.

Vind jouw vacature
Het is voor mij dagelijkse kost om voeding, sport en bewegen te verbinden aan gezondheid.