Rylana Jager, medewerker steriele medische hulpmiddelen

“Perfectie kost tijd” 

Als vrienden vragen wat mijn functie inhoudt, leg ik het als volgt uit: ‘wij reinigen, desinfecteren en steriliseren instrumenten voor poliklinieken en chirurgen, zodat zij deze instrumenten vervolgens in de operatiekamer kunnen gebruiken’. Nauwkeurig werken is belangrijk binnen de functie van CSA medewerker, zonder dat andere het zien rust er een grote verantwoordelijkheid op onze schouders. Instrumenten die gebruikt worden tijdens een operatie moeten ten allen tijden steriel zijn, als team zorgen wij dag in dag uit hiervoor. Er heerst een goede en levendige sfeer op de afdeling. We zijn één team!

Opleiding tot CSA medewerker afgerond

Een aantal jaar geleden wilde ik hoe dan ook een opleiding vinden waar ik volledige voor zou gaan en dit is gelukt. Na veel rondkijken en diverse meeloopdagen kwam Ziekenhuis Gelderse Vallei op mijn pad en de eerste indruk(ken) bij binnenkomst in de centrale hal waren: Wauw! Groen! Openheid! Ik had direct een goed gevoel bij dit ziekenhuis. Onlangs heb ik mijn opleiding tot CSA medewerker afgerond waar ik erg blij mee ben, de aankomende jaren zit ik hier goed op mijn plek.

Goede balans tussen ontspanning en een uitdagende baan 

De werk-privé balans is goed en dit ervaar ik als prettig. Waarschijnlijk start ik binnenkort met een coupeuseopleiding, naast mijn huidige baan als CSA medewerker. Dit is echt een hobby en op deze manier heb ik de juiste balans tussen ontspanning, maar ook een uitdagende baan. In mijn vrije tijd ben ik al veel bezig met eigen kleding maken en wat een grote overeenkomst hierin is met de functie CSA medewerker; je moet nauwkeurig werken en dat kost tijd.

Wil jij meer weten van mijn werk op de centrale sterilisatie afdeling? Je bent altijd welkom om een ochtend met mij mee te lopen op de afdeling.

Vind jouw vacature
Wij reinigen, desinfecteren en steriliseren instrumenten voor poliklinieken en chirurgen, zodat zij deze instrumenten vervolgens in de operatiekamer kunnen gebruiken.