8 vragen aan Roosmarijn Laarhoven, afdelingsmanager

1. Waarom Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Ik heb een duale-verpleegkunde opleiding gedaan en aansluitend een management opleiding naast mijn werk als verpleegkundige. Toen werkte ik in een academisch en groot ziekenhuis, maar ik zocht een omgeving waar men elkaar echt kent. Mensen (leren) kennen en korte lijnen spreken mij aan. Ik wilde in een kleiner ziekenhuis werken dat mij dit vertrouwde gevoel kon geven, een omgeving waar je echt gezien wordt. Binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei vond ik dit al snel. In mijn sollicitatiegesprek merkte ik het al: het voelde gewoon goed, het was een goede match. Na 2 jaar is dit gevoel nog sterker, ik voel mij hier erg welkom.

2. Welke afdelingen/poliklinieken vallen onder jouw verantwoordelijkheid?

Als afdelingsmanager ben ik verantwoordelijk voor de gipskamer, een verpleegafdeling (met patiënten van orthopedie, plastische chirurgie, urologie, keel-, neus- en oorheelkunde, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie) en de polikliniek orthopedie.

3. Wat houdt jouw functie in?

Ik ben voor deze afdelingen de schakel tussen de werkvloer en de themamanager en alles wat daarbij komt kijken. Dit lijkt veel en het is ook een drukke baan, maar door de verantwoordelijkheid bij de collega's op de poliklinieken en afdelingen te leggen, heb ik de mogelijkheid meer los te laten. Ik geef hen vrijheid en vertrouwen en dat werkt goed. Bovendien is het een functie waarin ik kan leren en groeien.

4. Waar ben je het meest trots op in je werk?

Vol trots en met een brede glimlach kijk ik naar hoeveel werk ‘mijn’ medewerkers verzetten. Er gebeurt hier altijd wel wat en alle collega's werken super hard. Voor mij is dan de grootste vraag: 'Hoe kan ik bijdragen zonder dat ik in hun werkproces zit?' Daarbij kijk ik niet alleen naar de korte, maar ook de lange termijn. De mensen in hun kracht zetten en trots laten zijn op hun werk, daar zet ik mij voor in. 

5. Hoe is de werk/privé balans?

Mijn werk vind ik prachtig, daar haal ik veel voldoening en plezier uit, al ben ik ook altijd weer blij als de werkdag of week voorbij is. Ik probeer zoveel mogelijk de balans tussen thuis en werk goed te houden, want na werken wil ik graag even sporten, lekker eten en thuis ook een leuke avond hebben. Mijn werk laat ik in het ziekenhuis, thuis doe ik (bijna) niets meer. In de zomer ga ik graag wielrennen en in de wintermaanden pak ik met mijn man eerder de mountainbike.

6. Hoe is het contact met jouw collega's?

De contacten met mijn collega’s maken het werk zo leuk. Het brainstormen en sparren met hen geeft mij ruimte in mijn hoofd en leidt soms tot andere inzichten. Niet alleen met mijn eigen team, maar ook met de logistieke dienst, schoonmaak etc. bouw ik als afdelingsmanager een band op. Je hebt iedereen hard nodig in de patiëntenzorg!

7. Hoe omschrijf je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in één woord?

Open.

8. Wat wilde je als kind worden?

Als kind wilde ik kinderarts worden. Die zorg is er in gebleven, maar van geneeskunde is het nooit gekomen.

Vind jouw vacature
Ik ben de schakel tussen de werkvloer en de themamanager en alles wat daarbij komt kijken.