Maxime Baaij, maaltijdservicemedewerker

1. Waarom een bijbaan in Ziekenhuis Gelderse Vallei?

Mijn moeder werkt al jaren in dit ziekenhuis en door haar verhalen werd ik ook enthousiast. Plus, het ziekenhuis is voor mij op fietsafstand, ook niet onbelangrijk!

2. Wat doe je precies?

Wij werken als voedingsziekenhuis met een unieke maaltijdservice ‘At Your Request': patiënten kunnen eten wat ze willen, wanneer ze willen en met wie ze willen.Ik neem maaltijdbestellingen van de patiënten aan en verwerk dit in het systeem, waarbij ik rekening moet houden met diëten, allergieën, etc. Ook bereid ik de maaltijden van de patiënten voor en breng ik deze rond in het ziekenhuis. Heel leuk want zo heb je veel persoonlijk contact met de patiënten. Soms doe ik ook letterlijk het ‘vuile werk’, zoals de afwas.

3. Voeding staat dus centraal in jouw functie. Komen sport en beweging ook terug in je functie?

Aan bewegen heb ik in ieder geval geen gebrek: bij het rondbrengen van de maaltijden kom je wel aan je dagelijkse hoeveelheid stappen!

4. Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat ik iets kan betekenen voor patiënten. De mensen die hier zijn, hebben hulp nodig. Hoe mooi is het dat ik ze dat kan bieden als ze het nodig hebben.

5. Wat wil je nog meer bereiken en hoe kan het ziekenhuis hierbij helpen?

Dit is voor mij een bijbaan, waar ik erg tevreden mee ben. Het ziekenhuis biedt mij wel de mogelijkheid om meer te doen: zo zit ik bijvoorbeeld in de menucommissie waarbij ik mee mag denken over de inhoud van menu’s en de menucyclus.

6. Hoe is de werk/privé balans?

De balans is voor mij soms moeilijk te vinden. Ik ben altijd flexer geweest en nam graag elk uurtje aan. Tegenwoordig heb ik een vast contract en maak ik door een tekort in de keuken veel uren. Op het moment is de balans dus een beetje scheef. Ik kan het er hier gelukkig wel goed over hebben met mijn leidinggevende.

7. Hoe is het contact met collega's?

Ik heb een leuke groep collega’s, variërend van een leeftijd van 16 tot 65 jaar. We kunnen goed met elkaar praten en er is oprechte interesse in elkaar. Ook is er een leuke flexgroep die wat jonger is waarmee ik buiten het werk regelmatig contact heb.

8. Hoe zou je werken in Ziekenhuis Gelderse Vallei omschrijven?

Ik vind de werksfeer in de hele organisatie heel fijn. Met name in de keuken is het heel gezellig omdat je daar nauw samenwerkt met colelga's en dus veel onderling contact hebt.

Vind jouw vacature
Ik vind de werksfeer in de hele organisatie erg fijn en vooral in de keuken is het gezellig!