Martijn Schreuders, laborant klinische neurofysiologie

1. Wat maakt het zo leuk om juist in dit ziekenhuis te werken?

Wij doen veel verschillende onderzoeken, dit maakt het werk erg afwisselend. Daarnaast hebben we een vrij grote gezellige groep collega’s, waardoor elke dag weer anders is. Het ziekenhuis ligt in een heel mooi deel van Nederland met de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe om de hoek. Ik fiets graag en daar kun je hier dan ook alle kanten mee op.

2. Wat doe je precies?

Ik doe onderzoek naar het functioneren van het zenuwstelsel. Hierbij meet je met elektroden hoe de hersenen, zenuwen en/of spieren werken. Zo kun je onderzoeken of een patiënt bijvoorbeeld epilepsie of een zenuw- of spieraandoening heeft. We hebben hiervoor veel verschillende testen en meetmethoden. Het bepalen van de juiste diagnose kan best een lastige puzzel zijn en dat maakt het werk erg interessant.

3. Hoe komen voeding, sport en bewegen terug in je werk?

Bewegen doen we zelf sowieso genoeg, in dit werk zit je nooit langer dan een half uur stil. Dat maakt het lekker dynamisch. Ook in mijn werk komt het voor dat patiënten minder goed kunnen bewegen. Wij kunnen door te meten het probleem vaststellen en de behandeling hierop aanpassen.

4. Waar ben je het meest trots op in je werk?

De manier waarop we complexe medische-technische kennis combineren met aandacht voor elke patiënt.

5. Wat wil je nog bereiken in je werk?

Ik ga dit jaar in Marseille examen doen voor de specialisatie slaapgeneeskunde. We hebben hier in het ziekenhuis een expertisecentrum op het gebied van slaap- en waakstoornissen. Al zo’n 30 jaar worden hier onderzoeken naar gedaan. Doordat er zoveel kennis en kunde in huis is, kan ik me goed voorbereiden op het examen. Als ik slaag, heb ik een diploma voor somno-technologist. Hiermee kan ik weer bijdragen aan de landelijke bekendheid van ons epertisecentrum.

6. Hoe is de werk/privé balans?

Goed. Ik werk fulltime en dat is in de zorg 36 uur. Voor mij is dit verdeeld over 4 dagen van 9 uur. Ik heb lekker lang weekend omdat ik op maandag vrij ben. De dagen kunnen soms wel druk en hectisch zijn maar ik heb genoeg tijd om weer bij te komen in de lange weekenden.

7. Hoe zou je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in één woord omschrijven?

Familiaal.

8. Waar zou je in jouw vakgebied een oplossing voor willen vinden?

Een manier om slaap- en gerelateerde ademhalingsproblemen op een minder intensieve manier te meten. We werken hier al aan door onderzoek te doen of smartwatches van meerwaarde kunnen zijn.

Vind jouw vacature
Ik ben trots op hoe we complexe kennis combineren met aandacht voor elke patiënt.