Lynsey Vos, apothekersassistente

1. Waarom heb je voor dit ziekenhuis gekozen?

Ik heb hier gesolliciteerd omdat ik van Delft naar Bennekom ging verhuizen en dus werk in deze buurt zocht. In Delft werkte ik in de openbare apotheek, maar het kriebelde al langer om ook eens bij een ziekenhuisapotheek te werken.

2. Wat houdt je functie precies in?

Ik werk op de depotheken waar ik voorgeschreven recepten vertaal naar een medicatiedeellijst voor de verpleging, medicatiebewaking uitvoer, medicatiewagens vul en naar de afdeling breng. Ook werk ik op de preoperatieve poli. Daar voer ik medicatieverificatie-gesprekken met patiënten die voor een geplande ingreep opgenomen gaan worden. Dan nemen we het actuele medicijngebruik van de patiënt door. Deze gesprekken voer ik ook voor de acute opnames op de spoedeisende hulp, eerste hart hulp en intensive care.

3. Hoe komen 'voeding, sport, en bewegen’ terug in je werk?

Ik kom bijna altijd op de fiets naar mijn werk. Heerlijk om na je werk even uit te waaien. Als je dan thuis aankomt, dan is je hoofd weer leeg. Bovendien is het stukje van Ede naar Bennekom erg mooi om te fietsen! In mijn werk ben ik ook veel in beweging omdat ik op veel afdelingen kom. Hierbij neem ik zoveel mogelijk de trap.

4. Waar ben je het meest trots op in je werk?

Dat ik de opleiding tot Pharmacy Practitioner mag doen. Naast extra medicijnkennis leer je dan ook om een verbindende schakel te worden tussen de apotheek en de verpleegafdeling. Als voorbereiding hierop krijg ik nu allerlei praktijkopdrachten. Dan kijk ik ook op andere afdelingen, zodat je weet hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat. Aan het einde van de opleiding kun je dan meedraaien in afdeling overstijgende projecten of deze zelfstandig opzetten.

5. Wanneer heb jij een topdag?

Als ik net iets meer voor de patiënt heb kunnen betekenen. Wat dat is, kan variëren. Van iets aangeven vanaf de vensterbank tot het zorgen dat de patiënt zijn medicatie toch nog op tijd krijgt. Bijvoorbeeld als tijdens het medicatiegesprek blijkt dat dat ene medicijn nog niet is voorgeschreven door de arts.

6. Wilde je dit altijd al worden?

Als kind droomde ik ervan om kinderarts of chirurg te worden. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik andere interesses en ging ik archeologie studeren. Ook heel leuk maar er was nauwelijks werk in te krijgen. Vooral niet met mijn specialisatierichting Egyptologie. Ik werd toen geattendeerd op de BBL variant voor apothekersassistente. Daarin werk je net als een arts ook met patiënten en medicijnen. Zo kwam mijn kinderdroom toch nog een beetje uit.

7. Hoe is het contact met collega’s?

De werksfeer is erg plezierig. Als je onverwachts een dienst moet ruilen, is er altijd wel iemand die je wil helpen. We springen ook regelmatig bij als het op een bepaalde afdeling drukker is dan op een andere.

8. Hoe zou je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in één woord omschrijven?

Gezellig!

Vind jouw vacature
Je bent de verbindende schakel tussen de apotheek en de verpleegafdeling.