Hans Zwerver, Sportarts

Waarom Ziekenhuis Gelderse Vallei?
Omdat het een fris appelgroen ziekenhuis is met speerpunten die mij aanspreken. Een volwaardige afdeling voor (top)sport als Sports Valley met daarin voldoende tijd en aandacht voor elke patiënt is ook niet onbelangrijk! ;-)

Hoe ziet een werkdag eruit?
Onder het genot van een kopje koffie beantwoord ik eerst mijn mail. Vervolgens doe ik tot de lunch poli voor sportblessures. Na de lunch (inclusief salade) die ik meestal samen met mijn collega’s in het restaurant nuttig, doe ik weer poli of sportmedische onderzoeken. Het laatste uur van de dag gebruik ik voor het ontwikkelen van beleid, administratie of overleg. Op vrijdag heb ik altijd ruimte voor wetenschappelijk onderzoek.

(Hoe) komen onze speerpunten voeding en bewegen terug in je werk?
Dat spreekt voor zich ;-) Als sportarts houd ik mij bezig met enerzijds ‘bewegen als medicijn’. Anderzijds behandel ik patiënten met sport- en beweeg gerelateerde aandoeningen.

Hoe zit het met je eigen sportcarrière?
Ik voetbalde in de regionale selectie tot mijn 16e. Daarna ben ik gaan basketballen in de topsportliga en het Nederlands Junioren Team. Op dit moment ben ik een recreatieve hardloper, vind je me regelmatig op een windsurfplank en speel ik af en toe nog een potje basketbal.

Waar ben je het meest trots op in je werk?
Als door mijn hulp een geblesseerde sporter op verantwoorde wijze gezond en beter dan voorheen terugkeert in de sport.

Hoe is het contact met andere collega’s?
Ik werk hier nog niet zo lang maar het valt me nu al op dat de lijnen hier heel kort zijn. Ook overleggen zijn makkelijk te plannen. Ik werk met een leuke groep mensen waarin we onderling veel communiceren. Meer dan ik gewend was en dat bedoel ik positief.

Hoe is de werk/privé balans?
Dat blijft voor mij persoonlijk een uitdaging. Ik moet eigenlijk vaker ‘nee’ zeggen!

Wat zou je nog willen bereiken in je werk?
Ik zou graag Sports Valley helpen doorontwikkelen zodat we hét sportmedisch centrum van Nederland worden. Met daarbij aandacht voor patiëntenzorg, onderwijs en ook wetenschappelijk onderzoek.

Vind jouw vacature
Ik zou graag Sports Valley helpen doorontwikkelen zodat we hét sportmedisch centrum van Nederland worden.