Frank de Geus, leerling medewerker steriele medische hulpmiddelen

“Een pad ontstaat door erop te lopen”

Na het afronden van de opleiding Horeca Manager Ondernemen heb ik jarenlang in de horeca gewerkt, maar het was tijd om een ander pad te bewandelen. Via Indeed kwam ik de vacature van centrale sterilisatie afdeling (CSA) medewerker in het ziekenhuis tegen. Mijn voorkeur ging altijd al uit naar werken in het ziekenhuis, waardoor ik dit zag als een uitgelezen kans. Ik ben filmpjes gaan kijken wat de functie CSA medewerker eigenlijk inhoudt en kwam snel tot de conclusie: hier wil ik voor gaan!

Leerwerktraject in het ziekenhuis

Aan het begin van de 1e covid periode ben ik begonnen met het leerwerktraject via Ziekenhuis Gelderse Vallei en tot nu toe bevalt het goed en is er genoeg afwisseling in het werk. De combinatie van werken en leren ervaar ik als prettig, omdat je de theorie direct kan toepassen in de praktijk. Daarnaast ligt mijn interesse ook in de achterliggende gedachte van de werkzaamheden die we uitvoeren op de afdeling, iets wat je leert tijdens de opleiding. Gedurende de opleiding sluit je iedere keer een ander specialisme af, zo heeft het specialisme gynaecologie bijvoorbeeld een ander set instrumenten nodig dan urologie.

Stagedagen op andere afdelingen 

Tijdens de afgelopen maanden heb ik een stagedag gehad op de operatiekamer, waarbij ik kon zien hoe zij daar met de instrumenten omgaan die wij op de CSA afdeling reinigen, desinfecteren en steriliseren. Er gaan nog meer stagedagen volgen, niet alleen bij de OK maar ook bij logistiek en magazijn.

Speerpunten van ziekenhuis ‘voeding, sport en bewegen’

Als je kijkt naar de speerpunten van het ziekenhuis ‘voeding, sport en bewegen’  komt sport en bewegen in zeer grote mate naar voren in mijn privé leven. Wandelen is één van mijn grootste hobby’s en je maakt mij dan ook meer dan gelukkig met een wandeling door de mooie landschappen in onder andere Schotland. Ook in Nederland wandel ik wat paden af, maar train ik ook regelmatig voor obstakel runs. Vooral doordat ik werk met leren combineer blijft er weinig vrije tijd over en juist dan is het fijn om zo nu en dan mijn wandelschoenen uit de kast te halen. Voorlopig (bew)wandel ik het pad om mijn opleiding binnen een paar jaar af te ronden en te focussen op deze functie. Wie weet kan ik ooit doorgroeien binnen het ziekenhuis.

Vind jouw vacature
Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt, maar het was tijd om een ander pad te bewandelen. Ook in mijn vrije tijd loop ik veel verschillende (wandel)paden!