8 vragen aan Floris van der Laan, Afdelingsmanager

1. Waarom heb je voor Ziekenhuis Gelderse Vallei gekozen?

Vanaf de start van mijn carrière heb ik in het UMC Utrecht gewerkt. Na een aantal jaar leek het mij goed om ook buiten de muren van een academisch ziekenhuis te kijken. Daarom heb ik een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ik heb voor dit ziekenhuis gekozen omdat de vriendelijke sfeer, de regio en de aandacht voor sport en bewegen mij aanspreken. 

2. Van welke afdelingen ben jij manager?

Het operatiekamercomplex (OKC), de recovery/holding en de herstelkamer.

3. Wat houdt je functie precies in?

Ik ben leidinggevende op het operatiekamercomplex. Daarbinnen ben ik verantwoordelijk voor de holding, de recovery en de herstelkamer. De holding en recovery vormen samen 1 team. De herstelkamer zit op de 1e verdieping van het ziekenhuis en maakt deel uit van het behandelcentrum. Mijn functie houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het (personele) beleid op mijn afdelingen. Een afdelingsmanager heeft een 'span of control' van zo’n 40 fte. Voor de medewerkers ben ik het eerste aanspreekpunt. Binnen het bredere thema 'Capaciteit & OK' zorg ik met andere afdelingsmanagers voor de goede kwaliteit van zorg en zorgen we ervoor dat een patiënt zich soepel door het ziekenhuistraject kan begeven. Samen maken we het beleid voor het OKC  en ons thema.

4. (Hoe) komen ‘voeding, sport, en bewegen’ terug in je werk?

Binnen het ziekenhuis is hier veel aandacht voor. Zowel bij patiënten als bij medewerkers wordt bewegen en sporten gestimuleerd, zo kun je bijvoorbeeld bootcampen met je collega's.

5. Waar ben je het meest trots op in je werk?

Ik ben trots op de teams. Zeker als ik zie dat het soms flink aanpoten is op mijn afdelingen, ben ik blij dat de medewerkers aan het einde van de dag toch met een tevreden gevoel naar huis gaan. Ik vind het extra leuk om te horen als een patiënt tevreden is over het verblijf op 1 van mijn afdelingen. Daarnaast ben ik trots op het team afdelingsmanagers OKC wat er nu staat. Sinds kort zijn we benoemd en we staan er écht samen.

6. Hoe is de werk/privé balans?

Ik fiets regelmatig naar het werk, dat is heerlijk. ’s Ochtends op de fiets kan ik me soms al verheugen dat ik aan het einde van de dag (hopelijk in het zonnetje) terug kan fietsen. Als ik aan het einde van de dag dan weer op de fiets spring, dan fiets ik letterlijk mijn hoofd leeg, zodat ik weer fris thuis kom. 

7. Hoe zou je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei omschrijven?

Vriendelijk.

8. Wanneer heb jij een topdag?

Als ik aan het einde van de dag naar huis ga en op die dag ergens het verschil heb kunnen maken. Dat kan zijn in een (goed) gesprek wat ik met iemand heb gevoerd, een prettige samenwerking met collega's of iets wat ik die dag heb bereikt.

Vind jouw vacature
Ik ben trots op het team afdelingsmanagers, we staan er écht samen.