Rachel van der Lugt, diëtist

‘Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op het voedingsaanbod in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het maaltijdaanbod is hier ruim, gevarieerd en de hele dag beschikbaar. Het mooie is dat je als patiënt zelf de regie houdt over wat je eet en wanneer. Je kunt dus zelf je eetmomenten bepalen en dat is in andere ziekenhuizen vaak wel anders.’

Ik ben ook lid van de menucommissie, zo heb ik nauw contact met onze koks die de maaltijden bereiden. Vanuit mijn vak kijk ik of alles gezond en voedzaam is. Als ziekenhuis vinden we het belangrijk om voor de patiënt gezonde voeding te bereiden en te serveren. Je komt hier immers om gezonder te worden en voeding is daarbij heel belangrijk. Wij zijn een zogenaamd ‘Goede Zorg Proef Je’-ziekenhuis en daarmee voorloper op het gebied van het aanbieden van gezonde voeding. Ook daar ben ik best trots op. Wij stellen dan ook strenge eisen aan onze voeding en recepturen. Zo koken wij in ons ziekenhuis met heel weinig zout. Dit vind ik heel gewoon, maar het is beslist geen standaard in de zorg. Ik werk zowel met patiënten als met koks, dat maakt het divers en leuk.  

Al met al is dit een heel vriendelijk ziekenhuis, redelijk kleinschalig en daardoor gemoedelijk. De lijntjes zijn kort en er is hier eigenlijk geen hiërarchie. En ja, ik ben ook trots op het team waarin ik werk. Mijn collega’s en ik delen veel met elkaar en onderling kunnen wij goed sparren.’

Vind jouw vacature
Ik werk zowel met patiënten als met koks, dat maakt het divers en leuk.