Julian van Kooten, flex verpleegkundige in de flexpool

Niet weten wat de dag gaat brengen, dat maakt het werk voor Julian als verpleegkundige in de flexpool van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) zo uitdagend. Hij werkt alweer 5 jaar met veel plezier bij de flexpool. Na zijn opleiding mbo verpleegkunde wist hij eigenlijk niet goed op welke afdeling hij zou willen werken. Tijdens zijn stage in Zeist heeft hij ervaring bij een ouderenafdeling opgedaan. Deze richting sprak hem destijds aan, maar op een gegeven moment wilde hij ook breder kijken om te zien wat nu écht bij hem zou passen. Hij heeft zijn kans gegrepen toen hij de vacature voor verpleegkundige flexpool  voorbij zag komen. Hij is na een leuk gesprek in eerste instantie gestart als jong gediplomeerd verpleegkundige in een leerlingenrol, maar binnen een half jaar is hij overgegaan naar de functie van verpleegkundige. In het ziekenhuis komt er veel op je af en daarom is hij eerst begonnen in de leerlingenrol om vlieguren te maken.

Afwisseling en flexibiliteit
Hij krijgt enorm veel energie van de afwisseling binnen zijn baan als flex verpleegkundige. Ook ziet hij veel verschillende afdelingen en collega’s en juist deze combinatie maakt het werk enorm uitdagend. Het kost hem soms iets meer tijd om alle casussen te kunnen lezen. Tegelijkertijd wordt hij enthousiast van de afwisseling, want na een aantal diensten op de afdeling chirurgie kijkt hij alweer uit naar bijvoorbeeld de ouderengeneeskunde en andersom. Hij is inmiddels  5 jaar werkzaam in onze flexpool en daarom is hij van een oproepcontract  naar een vast contract van 24 uur gegaan. Maar alsnog blijft hij flexibel en geeft hij zelf zijn beschikbaarheid door. In de flexpool is veel mogelijk en dat zorgt voor een goede privé-en werkbalans. Zijn vrouw werkt ook in de zorg en dat maakt zijn baan als flex verpleegkundige een ideale baan! Ook kan hij zelf bepalen welke feestdagen hij wil werken en dat geldt ook voor de nachtdiensten. Deze diensten leveren dan wel een extra toeslag op en dat is toch mooi meegenomen. Bij de flexpool is het heel eenvoudig; jij geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent.

"Niet weten wat de dag gaat brengen"
Aan het begin van een dienst heeft hij geen idee wat hem te wachten staat en dat maakt zijn werk zo bijzonder! Het werk is enorm divers en elke keer weer anders. Ook maakt hij regelmatig bijzondere momenten mee. Op de afdeling ouderengeneeskunde heeft hij een tijdje geleden een familie begeleid tijdens het overlijden van een dierbare. Ook voor hem blijven dit bijzondere momenten in zijn werk. Hij heeft geen vast team, maar daarentegen wel hele gezellige collega's op verschillende afdelingen. Het is voor hem een bijkomend voordeel dat hij geen vergaderingen heeft. Hij blijft op de hoogte door het lezen van nieuwsbrieven. Op deze manier weet hij toch wat er allemaal speelt. 

Wil jij net als Julian veel flexibiliteit en afwisseling in je werk als verpleegkundige?

Bekijk dan hier de vacature als flex verpleegkundige!

Vind jouw vacature
Niet weten wat de dag gaat brengen, dat maakt mijn werk als verpleegkundige in de flexpool van Ziekenhuis Gelderse Vallei zo uitdagend.