8 vragen aan Bertine Kievid, zorgassistent

1. Waarom heb je voor dit ziekenhuis gekozen?

Dat is eerlijk gezegd puur vanwege de woon- werk afstand.

2. Wat houdt je functie precies in?

Als zorgassistent help ik zowel zelfstandig als samen met de verpleegkundigen patiënten bij hun dagelijkse verzorging. Hierbij kun je denken aan assisteren bij het wassen en aankleden. Ook ben ik gastvrouw. We ontvangen onze patiënten in de lounge vanwaar wij ze naar hun kamer begeleiden en uitleg geven over alles wat belangrijk is tijdens de opname. Dit varieert van het gebruik van het belsysteem tot het uitleggen ons unieke voedingsconcept At Your Request. Daarnaast ben ik begeleider van Helpende 2 stagiaires, dus heel afwisselend werk!

3. Hoe komen 'voeding, sport en bewegen' terug in je werk?

Ik geef patiënten voedingsadvies op basis van de ziekte die ze hebben. Hierbij let ik ook op of ze genoeg binnenkrijgen. Zo niet, dan stimuleer ik ze om voldoende te eten. Ook raad ik patiënten aan om te blijven bewegen. We geloven dat dit bijdraagt aan een sneller herstel. Zo wassen wij niet op bed maar lopen we met de patiënt naar de badkamer. Als ik de tijd heb, lopen we ook een rondje over de gang.

4.Waar ben je het meest trots op in je werk?

Het mooiste vind ik dat ik kan bijdragen aan een goed en prettig verblijf voor onze patiënten. Voor mij staat de patiënt altijd centraal en ik hoop dat door mijn enthousiasme en liefde voor het werk ook uit te stralen. Als de patiënt tevreden is, dan ben ik dat ook.

5. Wat wil je nog meer bereiken en hoe kan het ziekenhuis hierbij helpen?

Ik zou nog meer tijd en aandacht voor de patiënt willen. Ik ben ervan overtuigd dat het de kleine dingen zijn die het ‘m doen: even een praatje maken, of een patiënt die hier langdurig is even extra verwennen door een uitgebreide douchebeurt. Door de hoge werkdruk is dat nu vaak niet haalbaar.

6. Hoe is de werk/privé balans?

Ik werk 20 uur per week en dit is voor mij prima te doen. Ik zorg in mijn privéleven voor voldoende ontspanning. Ik sport twee keer per week en wandel dagelijks heerlijk met onze hond.

7. Hoe is het contact met collega’s?

Heel fijn! We werken goed samen, vullen elkaar aan en spreken elkaar ook aan indien nodig. Dat laatste is in mijn ogen ook belangrijk om goede zorg te kunnen bieden.

8. Hoe zou je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in 1 zin omschrijven?

Een plek waar samenwerken centraal staat.

Vind jouw vacature
Het mooiste vind ik dat ik kan bijdragen aan een goed en prettig verblijf voor onze patiënten.