8 vragen aan Annalie Hendrikse, obstetrieverpleegkundige

1. Waarom heb je voor dit ziekenhuis gekozen?

Ziekenhuis Gelderse Vallei is niet te groot. Dit zorgt voor een menselijke maat waardoor ik mij minder een nummer voel. Daarnaast ben ik hier in de omgeving opgegroeid waardoor ik me thuis voel. Ook is de reistijd voor mij erg aantrekkelijk, met 10 minuten ben ik op mijn werk.

2. Wat houdt je functie precies in?

Ik werk op de verloskamers en de kraamafdeling. Als gespecialiseerd obstetrieverpleegkundige begeleid ik zwangere vrouwen zowel voor, tijdens als na de bevalling. Daarnaast assisteer ik de gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen bij de eerste opvang van een kindje na de bevaling. Ook verleen ik zorg als er tijdens of na de bevalling complicaties optreden.

3. Hoe komen 'voeding, sport en bewegen' terug in je werk?

Ik fiets allereerst naar mijn werk. Verder let ik elke dag op voeding. Ik werk onregelmatig en dan is gezonde en uitgebalanceerde voeding van belang. Daarnaast let onze afdeling ook goed op voeding voor de baby’s; we hebben het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat.

4. Waar ben je het meest trots op in je werkt?

De geboorte van een kind is een life event voor de meeste ouders. Het is een enorm bijzondere gebeurtenis waar ik dan bij mag zijn. Ik ben het meest trots op mijn werk als ouders tevreden terugkijken op de geboorte en de zorg die ik geboden heb.

5. Wat wil je nog bereiken in je werk en hoe kan Ziekenhuis Gelderse Vallei hierbij helpen?

Ik hoop dat ik in de toekomst onderdeel mag uitmaken van een nieuw uitgebreider vrouw moeder kind centrum. Op het moment is de afdeling neonatologie nog gescheiden van de kraamafdeling. In de toekomst zal deze verschuiven naar de kraamafdeling. Dan kunnen we overal gepaste zorg leveren.

6. Hoe is de werk/privé balans?

Ik werk zelf 32 uur per week en dat zorgt voor een mooie balans. Hierdoor houd ik genoeg tijd over om met vriendinnen af te spreken en af en toe in mijn huis wat te kunnen klussen. Daarnaast ben ik ook voldoende op mijn werk om betrokken te kunnen zijn.

7. Hoe is het contract met collega's?

Goed! Wat ik erg prettig vind, is dat er binnen verloskunde altijd goed en direct contact is tussen alle disciplines. Daarnaast werk ik in een bedreven en betrokken team. We staan altijd klaar voor collega’s en patiënten.

8. Hoe zou je de werksfeer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in 1 woord omschrijven?

Betrokken.

Vind jouw vacature
Een geboorte is een enorm bijzondere gebeurtenis waar ik bij mag zijn.